MENU

JCI Starterscafé – 22 maart 2017

Entusia uit Vosselaar Antwerpse starter van het jaar 2016

Rocket launcher

28 februari 2017 Views: 347 Artikels

Netwerk Ondernemen geeft jonge groeiers een internationale boost

Netwerk Ondernemen – een netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een kwaliteitsvolle begeleiding geven aan startende groeibedrijven – geeft jonge groeiers een internationaal zetje met een speciaal daartoe ontwikkelde “Boost-Me” programma. Daartoe moesten groeibedrijven zich eerst kandidaat stellen via de website www.boost-me.be. Op basis van een eerste schifting van de motivaties worden twintig kandidaat-ondernemingen geselecteerd die op 8 december de kans krijgen om een vijfkoppige top jury te overtuigen. De helft daarvan wordt die dag uitgekozen om met behulp van zowel een nationaal als internationaal groeikamp hun internationale droom waar te maken.

“Netwerk Ondernemen begeleidt beloftevolle starters die al opgestart en in business zijn, en omzet draaien. Netwerk Ondernemen houdt bij de keuze voor laureaten – dus voor begeleiding geselecteerde starters – bovendien ook rekening met het groeipotentieel van deze scale-ups en wil hen door coaching in een versnelde groei brengen, die onder andere jobcreatie, nationale en internationale uitbreiding teweeg brengt”, vertelt Gert Gijbels, Afgevaardigd Bestuurder van Netwerk Ondernemen in Vlaanderen.

Uit alle kandidaturen werden twintig groeibedrijven geselecteerd die op 8 december de kans kregen om een vijfkoppige top jury – met onder andere Omar Mohout (Antwerp Management School), Ingrid Willems (startups.be, iMinds), Wiet Vande Velde (Maro, RED) en Jan Lecompte (voorzitter Netwerk Ondernemen) – te overtuigen.

De tien bedrijven die erin slaagden de harten van de jury voor zich te winnen, mogen deelnemen aan het lokale GrowthCamp op 2, 3 en 4 maart 2017 in de Ardennen en het internationale GrowthCamp in Berlijn.

Gert Gijbels: “Het doel van het lokale groeikamp is dat de tien bedrijven met een uitgewerkt groeiplan voor het komende jaar terugkeren. Het internationale groeikamp biedt de groeiers de eerste contacten met internationale netwerken en markten. Onze groeibedrijven worden ondergedompeld in de Berlijnse startup wereld, met een bezoek aan Silicon Allee & The Factory. Ze zullen er verder investeerders, acceleratoren, klanten en andere groeibedrijven ontmoeten. Het doel van de drie dagen Berlijn is om de eerste stappen te zetten bij het uitvoeren van de groeiplannen die opgemaakt werden tijdens het lokale groeikamp.”

Het is de bedoeling van Netwerk Ondernemen om voortaan jaarlijks twee “Boost-Me” programmarondes te organiseren, met dus telkens daaraan gekoppeld een nationaal én internationaal GrowthCamp.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

UA-20546392-1