MENU
Rocket launcher

Netwerk Ondernemen geeft jonge groeiers een internationale boost

ClimateLaunchpad genereert meer dan 1000 nieuwe cleantech-ideeën om klimaatverandering...

16 maart 2017 Views: 341 Artikels

Entusia uit Vosselaar Antwerpse starter van het jaar 2016

Hans Versmissen (33) is met zijn onderneming Entusia de “Starter van het jaar 2016” van de provincie Antwerpen. Dat heeft ondernemersorganisatie UNIZO provincie Antwerpen donderdag bekendgemaakt. De 33-jarige jongeman uit Vosselaar volgt Annelies Delmoitie op die in 2016 de prijs won. Op donderdag 23 maart neemt Hans Versmissen het in Brussel op tegen 4 andere kandidaten in de race naar de titel van Vlaamse startende ondernemer van het jaar 2016.

Hans Versmissen volgde een opleiding financiën en verzekeringen. Na een tijdje in de banksector te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar de vastgoedwereld. Om vervolgens zijn eigen onderneming op te richten. Bij het uitzwaaien werd hem toevertrouwd dat het vast goed zou gaan met het ondergoed. Ondergoed?

“Entusia produceert en verkoopt speciaal ontworpen ondergoed voor dames met ongewenst urineverlies. 1 op 3 vrouwen wereldwijd krijgt hier ooit mee te maken. de producten van Entusia zijn speciaal ontworpen om dames terug het comfort en vertrouwen te geven om zich opnieuw op en top vrouw te voelen. Beter dan inlegkruisjes, want uitwasbaar en dus beter voor het milieu. En antibacterieel behandeld waardoor geurtjes worden geneutraliseerd en er minder kans is op infecties. Hierdoor is het product uniek in België.” zegt Hans Versmissen. Hij verdeelt het ondergoed zowel in lingeriezaken als apothekers.

Dit doet hij intussen met groot succes, want al snel na zijn start in november 2016, ging hij aan andere verkooppunten leveren. Intussen levert hij aan 50 verkooppunten en er komen wekelijks verkooppunten bij.

“Hans Versmissen bewijst dat je als jonge starter erg innovatief uit de hoek kan komen. Hij slaagt erin een onmisbaar product een look en feel te geven die beantwoordt aan de verwachtingen van de moderne vrouw. Daarnaast heeft de zorgsector nood aan zulke innovaties die tevens de factor duurzaamheid weten te valoriseren. Een mooie opstap om zowel de ondernemer achter de innovatie als de vrije beroeper die het product verkoopt in de kijker te zetten in aanloop naar de dag van de Zorg nu zondag”, zegt Sofi Van Ussel, directeur van UNIZO Provincie Antwerpen.
Voor de ondernemersorganisatie is het belangrijk om samen met haar partners grote aandacht te schenken aan startende ondernemers. Ze zijn het nieuwe bloed dat jaarlijks in de economie wordt gepompt en de samenleving doet opleven. “Aan het aantal starters meet je de conjunctuur. Zijn er meer starters, dan gaat het beter. Op basis van de starterscijfers van het jaar 2016, mogen we concluderen dat er voldoende vertrouwen is in de economie om een nieuwe onderneming te beginnen”, zegt Sofi Van Ussel, directeur van UNIZO Provincie Antwerpen.

— Unizo

Comments are closed.

UA-20546392-1